Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2014
    Location
    Green Valley AZ
    Posts
    1,169

    Default Maxim dl hang up is back

    My first night with acp 8.1 I got the bad waiting on maxim dl. It was 15 of 600 seconds after doing 8 Images on the first target. I started it again and it was fine during the last hour of the night. If this happens only one more time, I want to either replace the asystem. Asp file with the one that was working or go back to 8.0 with that say fix. A log is useless because acp thinks all is well and Telescope still tracks. Yes into the pier, this is why I got apcc to prevent my ap mount from crashing

    Sent from my SM-N910V using Tapatalk
    Dean Salman
    Deep Sky Remote Observatory


    http://www.ccdimages.com
    http://www.sharplesscatalog.com

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    29,670

    Default

    There are no changes in the image acquisition code between ACP 8 SR1 and ACP 8. The asystemstatus.asp already has the "no dynamic guider checkbox" change in it, but feel free to switch out the one that comes with 8.0SR1 with the one I gave you before.

    Let's try to find out what's happening in detail. Maybe something else I am doing with MaxIm is causing the problem. Have you already turned off all of the MaxIm multi-threading (see the quote below)?

    In the attached is a replacement AcquireSupport. It has NO LOGIC CHANGES except for enabling some tracing within the take picture code. It will log the status coming from MaxIm. Maybe we can get a clue. Rename your current AcquireSupport.wsc to something else, then extract the AcquireSupport-80sr1-TakePicTrace.wsc and rename it AcquireSupport.wsc. Your logs will now contain a bunch of tracing relating the the image acquisition process.

    Quote Originally Posted by Diffraction
    To use the old synchronous classes to access the ASCOM drivers,add the following lines to the file "Documents/MaxIm DL
    6/Settings/ObservatorySetup.txt", save the file and restart MaxIm DL:

    ScopeUseAsynchronous 0
    RotatorUseAsynchronous 0
    FocuserUseAsynchronous 0
    DomeUseAsynchronous 0

    Now turn off all of the Separate Thread checkboxes in MaxIm. Then stop and restart MaxIm.
    Attached Files Attached Files
    -- Bob

  3. #3
    Join Date
    May 2014
    Location
    Green Valley AZ
    Posts
    1,169

    Default

    I am not sure if this is a problem because it was fixed when I reinstalled ACP because of the windows 10 upgrade. I am using Chrome and Edge to test this.
    Dean Salman
    Deep Sky Remote Observatory


    http://www.ccdimages.com
    http://www.sharplesscatalog.com

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,340

    Default

    I'm using the latest ACP service pack and its working fine for me. BUT, I am using Maxim 5.24, I gave up on Maxim 6.xx they are NOT responding to problem reports anymore.
    Peter

  5. #5
    Join Date
    May 2014
    Location
    Green Valley AZ
    Posts
    1,169

    Default

    I know, Sky x overall is much better in operation and support, but we can't use it right now with acp

    Sent from my SM-N910V using Tapatalk
    Dean Salman
    Deep Sky Remote Observatory


    http://www.ccdimages.com
    http://www.sharplesscatalog.com

  6. #6
    Join Date
    May 2014
    Location
    Green Valley AZ
    Posts
    1,169

    Default

    That said I have 6.11 working pretty well, what trouble are you having with it

    Sent from my SM-N910V using Tapatalk
    Dean Salman
    Deep Sky Remote Observatory


    http://www.ccdimages.com
    http://www.sharplesscatalog.com

  7. #7
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Milton, ON, Canada
    Posts
    993

    Default

    Plus 6.12 is out now, and cleans up a few more issues.

  8. #8
    Join Date
    May 2014
    Location
    Green Valley AZ
    Posts
    1,169

    Default

    I was not able to upgrade, when I can will try 6.12
    Last edited by Dean Salman; Feb 3, 2016 at 03:46.
    Dean Salman
    Deep Sky Remote Observatory


    http://www.ccdimages.com
    http://www.sharplesscatalog.com

  9. #9
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,340

    Default

    I just saw this morning reports on the yahoo group that Maxim 6.12 still has serious problems hanging. I'm still using 5.24 and have had zero problems.
    Peter

  10. #10
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    29,670

    Default

    They can be run side by side, so a test with 6.12 in Deans case could yield results one way or another. Any info for Diffraction could help. It's getting down to possibly being specific camera models. The way to switch between MaxIm versions is to run one or the other by hand, by double clicking MaxIm icon. The last one ran that way will be the one ACP uses, even is ACP "starts" it by connecting to the camera in a subsequent session.
    -- Bob

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. MaxIm hang causing ACP to hang
    By Lau Kim Ming in forum Hardware/Software/Driver Topics Not Directly Related to Our Software
    Replies: 4
    Last Post: Jul 30, 2013, 15:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •