Results 1 to 10 of 19

Threaded View

  1. #19
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Virgil, NY
    Posts
    4,555

    Default

    Hi Jim,

    Okay. Let me close the loop on my end, too! I just updated my MaxIm to the latest version 5.0.18. Quoting from their release notes for v 5.0.16:

    "SBIG: Added adjustable speed setting for STX cameras. Removed "fast mode" readout option as obsolete. Fixed incompatibility between AO plug-in and STi."

    So my readout mode box is greyed out, too, just like yours. I presume the readout mode now is Normal for all images.

    I thought Bob's idea to Fast read pointing images and autofocus images was a good idea, not for my small-format ST7, but especially for those with big cameras like the ST-11000. if you use the SBIG Universal driver, the Fast/Normal selector is out the window. (no pun).

    Did I mention earlier that some of my bias images were also taken in Fast readout mode. My master calibration files were hosed up because some bias images and some dark images with both Fast and Normal readout had been mixed together. That was the cause of the "autoflat problems of my own." This is all straightened out now.
    Last edited by Dick Berg; Apr 26, 2012 at 00:29. Reason: additional comments
    Dick
    www.VirgilObservatory.us
    Pier-mounted Meade 12-inch SCT "classic"
    w. focal reducer to f/5.3 ~ FL 1630mm
    Optec TCF-S focuser
    SBIG CFW-8A and ST7-XME
    FOV ~ 15' x 10'
    H-alpha, BVRI, RGB & Clear filters
    MaxIm and, of course, ACP!
    AAVSO Code: BRIC

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •