Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Bethany, CT
    Posts
    364

    Default Autofocus fails with new FocusMax 5 Beta 016A

    18:25:45 ...Tracking: False
    18:26:17 Error: -2147221404 Type mismatch FocusMax.frmMain.cmdFindStar
    18:26:17 ** End Find Star **
    18:26:18 Fatal error
    18:26:18 Fatal error
    18:26:19
    18:26:19

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Virgil, NY
    Posts
    5,998

    Default

    Hi, Rich,

    i have 16A installed and ready to test. I just got my camera back from “repair,” and there hasn’t been a clear night here since. When I have the chance, I will have a run and see whether I have the same result.
    Dick
    www.VirgilObservatory.us
    Pier-mounted Meade 12-inch SCT "classic"
    Optec TCF-S focuser
    SBIG CFW-8A and ST7-XMEv
    H-alpha, BVRI, RGB & Clear filters
    FOV ~15’ x 10’



  3. #3
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Bethany, CT
    Posts
    364

    Default

    Thanks Dick Had some clear skies here last night for awhile before the clouds moved in. Well I tested 16A and found it doesn't work so well. I restored 15E back from my backups pretty sure that will work until Steve has a chance to check out the issue. I did take a look through the ini files to make sure there was nothing missing, I didn't find anything missing or set wrong.

    Thanks

  4. #4

    Default

    Hi Richard & Dick--

    I am back from vacation. I have installed ACP 9 and will test the latest beta today to see if I can replicate and will contct you directly on my findings.

    Steve

  5. #5
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Bethany, CT
    Posts
    364

    Default

    Thanks Steve!

  6. #6
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Bethany, CT
    Posts
    364

    Default

    Here is is
    and the actual image log too that one does show a line and column error
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    33,346

    Default

    Yes this is FocusMax speaking inside the yellow box. Something went wrong in Multi-Star, and we now know that it was multi-star since we can see the ACP log. Thanks!

    -- Bob

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    33,346

    Default

    Steve since ACP 9 has multiple modes for FocusMax 5 you may want to find out what mode he was using.

    Richard, please post the ACP run log from this problematic run.
    -- Bob

  9. #9
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Virgil, NY
    Posts
    5,998

    Default

    Hi Steve,

    I think I told you I have my camera back from its vacation in California. Now I'm waiting for clear sky and a bit more moderating temperature than below zero (F). I've got to get out to the observatory to reset the telescope focus to the midpoint of the Optec focuser's range, possibly replace the cabling between the computer and camera, and then doing a pole align and also flats. All with ACP 9FT2 and FMx16A. Just so you know where I'm at right now. The weather's been awful here for a long time.
    Dick
    www.VirgilObservatory.us
    Pier-mounted Meade 12-inch SCT "classic"
    Optec TCF-S focuser
    SBIG CFW-8A and ST7-XMEv
    H-alpha, BVRI, RGB & Clear filters
    FOV ~15’ x 10’



  10. #10

    Default

    I have been testing ACP / ACPS 9 with Multi-Star focus for 2.5 hrs and have not seen any issues - not a single failure.

    Richard--
    Please email me directly your FW_XXX.cfg and the System.ini that you are using so I may review.

    Richard & Dick--
    I will issue to our shared OneDrive FocusMax V16B later today with a few small enahncements.

    Bob--
    I will send you a private email with some questions concerning Multi-Star implementation observed in the ACP Log.

    Steve

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Autofocus and Focusmax
    By Stephane Basa in forum FocusMax and PoleAlignMax Questions
    Replies: 28
    Last Post: Oct 4, 2014, 11:33
  2. FocusMax fails
    By Russell Carroll in forum FocusMax and PoleAlignMax Questions
    Replies: 1
    Last Post: Jan 16, 2014, 02:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •