I dunno if the problem is not the same. It was the same on February 2nd run. There is a 22 second "jump" on the log over the exposure end time.

03.38.55 [T] [tkpic] Looping - REM = 13 PRG = 0.566666666666667
03.38.56 [T] [tkpic 2ph] ReadyForDownload = Epätosi
03.38.57 [T] [tkpic] Looping - REM = 11 PRG = 0.633333333333333
03.38.57 [T] [tkpic 2ph] ReadyForDownload = Epätosi
03.39.00 [T] [tkpic] Looping - REM = 8 PRG = 0.733333333333333
03.39.00 [T] [tkpic 2ph] ReadyForDownload = Epätosi
03.39.22 [T] [tkpic] Looping - REM = -14 PRG = 1.46666666666667
03.39.22 [T] [tkpic 2ph] ReadyForDownload = Epätosi
03.39.25 [T] [tkpic] Looping - REM = -17 PRG = 1.56666666666667
03.39.25 [T] [tkpic 2ph] ReadyForDownload = Epätosi

It does say in the MaxImDl help file that it is waiting 10 seconds:

"When AutoDownload is set to false, upon completion of the exposure ReadyForDownload is set to true, and up to 10 seconds remain before download begins automatically. During an exposure, the client should poll ReadyForDownload periodically, and when it becomes true, may start the telescope slew to the next object. Once the slew is started, the client should call StartDownload to initiate the camera download process and preempt the rest of the delay. The camera readout then proceeds normally, and the image can be retrieved once ImageReady is set to true."

I did write a small "takeExposure" script and it does show how the ReadyForDownload is true (-1) just 10 seconds or so:

Exposing 2 seconds.

s ImageReady ReadyForDownload

0 ImageReady= 0 ReadyForDownload= 0
1 ImageReady= 0 ReadyForDownload= 0
2 ImageReady= 0 ReadyForDownload= 0
3 ImageReady= 0 ReadyForDownload= 0
4 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
5 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
6 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
7 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
8 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
9 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
10 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
11 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
12 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
13 ImageReady= 0 ReadyForDownload= -1
14 ImageReady= 0 ReadyForDownload= 0
15 ImageReady= -1 ReadyForDownload= 0
16 ImageReady= -1 ReadyForDownload= 0
17 ImageReady= -1 ReadyForDownload= 0
18 ImageReady= -1 ReadyForDownload= 0
19 ImageReady= -1 ReadyForDownload= 0
20 ImageReady= -1 ReadyForDownload= 0


Maybe ACP could also check for ImageReady to see if the image is already downloaded?

arto