Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 31 to 40 of 56
  1. #31

    Default

    Manoj,

    I got it working. I had to enable external API in the web switch browser to get it going. Tiddler works great. Dan is still having problems. I would go to the external API and enable all of them to see if it starts working then disable them one by one to see if it stops working (wait a few seconds for the tiddler to update). It seems like the firmware version has an impact on how the switch communicates(I'm leery of updating firmware after ruining DVD burners after an upgrade). I'm glad you came up with a solution because Digital Loggers are unfamiliar with customer service and never respond to help requests.

  2. #32
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    27,096

    Default

    Ah ha! THanks you guys so much for working together on this!!
    -- Bob

  3. #33
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Virgil, NY
    Posts
    4,777

    Default

    Hi Michael,

    You are also doing this with the LPC9, yes?

    The WPS 7 does not have an exposed, external API in the web switch browser unless it's hidden well. I'm hoping Manoj will be back online soon to look at my previous post http://forums.dc3.com/showthread.php...5749#post75749 and give me some direction.
    Dick
    www.VirgilObservatory.us
    Pier-mounted Meade 12-inch SCT "classic"
    w. focal reducer to f/5.3 ~ FL 1630mm
    Optec TCF-S focuser
    SBIG CFW-8A and ST7-XME
    FOV ~ 15' x 10'
    H-alpha, BVRI, RGB & Clear filters
    MaxIm and, of course, ACP!
    AAVSO Code: BRIC

  4. #34

    Default

    Dick,

    I'm using the Web Switch Pro which is the latest version that includes wireless as well as DHCP. I was having problems connecting with the new switch ASCOM driver that I verified running ASCOM Diagnostics and going to the choose device menu to see if I could connect. The older switch uses different scripting I think. I have an older LPC7 with firmware 1.8.6 (latest for this switch) and it doesn't have the external API anywhere that I can find. MY older switch is messed up because it takes forever to log in and the setup screen has to be refreshed numerous times to display all setup options. Only thing I can think of is check allow legacy plaintext login under setup. Sorry, I'm not a coder and tinker with things until I make it worse or get it working. The external API did the trick for me because even Maxim wouldn't connect before I set those options. Hopefully, Manoj will get you going.

    Access settings
    Allow legacy plaintext login methods

  5. #35
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Virgil, NY
    Posts
    4,777

    Default

    Thanks for your reply. I appreciate it.
    Dick
    www.VirgilObservatory.us
    Pier-mounted Meade 12-inch SCT "classic"
    w. focal reducer to f/5.3 ~ FL 1630mm
    Optec TCF-S focuser
    SBIG CFW-8A and ST7-XME
    FOV ~ 15' x 10'
    H-alpha, BVRI, RGB & Clear filters
    MaxIm and, of course, ACP!
    AAVSO Code: BRIC

  6. #36
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Virgil, NY
    Posts
    4,777

    Default

    Hi again, Manoj,

    I picked this problem up again and have done more investigating. I'm sorry to say that the new ASCOM switch driver will not work for the WPS7. I have been helping Joe Sardina with the same issue at his observatory, so I doubt there's some other circumstance with my specific system that's causing the failure. In both our cases, the driver will just not connect. It fails right at the top of the digitalloggerssetup.vbs script (line 24 - DLWPS.Connected = true; ). We have followed the installation instructions carefully. It's not an issue with port assignments, nor with the digitalloggerssetup.vbs script itself. The setup script call the code line DLWPS.SetupDialog(), which successfully brings up the setup dialog where the IP address, username and password are entered. Clicking OK then terminates the setup on the next statement with a connect error. Reinstalling and using the original Rowland/Benko ASCOM driver does not throw an error and runs to successful completion.

    I've attached an ASCOM Trace log from the failed connect. I'm not able to make much sense of it, but maybe you can.

    I'm not complaining. I have a driver that works. I'm not complaining about your programming. Having built my own ASCOM dome driver I, especially, know how complex the task is. And I know you changed a lot of the original driver code to accommodate what must be a significant change to the DL API. Your driver is three times bigger than the Benko driver. Somewhere along the way, the backward compatibility seems to have gotten broken. If you are able to discover what happened, and would like me to test a revised driver, I'd be happy to do that.
    Attached Files Attached Files
    Dick
    www.VirgilObservatory.us
    Pier-mounted Meade 12-inch SCT "classic"
    w. focal reducer to f/5.3 ~ FL 1630mm
    Optec TCF-S focuser
    SBIG CFW-8A and ST7-XME
    FOV ~ 15' x 10'
    H-alpha, BVRI, RGB & Clear filters
    MaxIm and, of course, ACP!
    AAVSO Code: BRIC

  7. #37
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,259

    Default

    OK, I just checked and I am using the same FW as Tim B. But, seeing identical issues, cannot log in with this driver.
    Recommendations?
    Peter

  8. #38
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,259

    Default

    OK I did get this all to work in the end.
    First, I updated to the latest Digital Loggers Firmware, I tried the same as Tim Brothers 1.7.11 but that did not work.
    I updated to 1.7.16 and the AVR update too and now it does work.

    DO NOT USE THE ASCOM DRIVER ON THE ASCOM FORUM if you have a Digital Loggers Pro you need this ASCOM driver with the MOST recent Firmware.

    Peter

  9. #39
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    27,096

    Default

    Let me contact Manoj and get his OK then I'll update the ASCOM Downloads with the new one. I'm glad you guys are using it.
    -- Bob

  10. #40
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    10

    Default

    Bob, is the latest ASCOM driver available for Digital Loggers Pro Switch?

    Frank

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Web Power Switch Pro
    By Chuck Cynamon in forum Hardware/Software/Driver Topics Not Directly Related to Our Software
    Replies: 8
    Last Post: Aug 10, 2019, 20:31
  2. digital loggers question
    By Houston Holmes in forum Pre-Sales Technical Questions and Help
    Replies: 2
    Last Post: Nov 30, 2017, 23:53
  3. ASCOM Switch Driver for Digital Loggers Switch
    By Jeff Lewis in forum Hardware/Software/Driver Topics Not Directly Related to Our Software
    Replies: 18
    Last Post: Apr 7, 2017, 17:30
  4. Poweroff script for digital loggers
    By Marco Lorenzi in forum Add-Ons, Enhancements, and Helper Components
    Replies: 7
    Last Post: Nov 26, 2011, 04:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •