Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Virgil, NY
    Posts
    4,551

    Default FocusMax doesn't run now

    Just in the last few days, Norton AV has quarantined something called FocusMaxUpdate.exe. This on two computers where I have FocusMax installed. Now I cannot get the FocusMax application (neither V3 nor V4) on either computer to run. The version I'm typically running is file version 4.1.0.289 (product version 4.01.0028) from May 2016.

    FMxError.png

    It's missing from the FocusMax folder:

    FMxError002.png

    This file is still in the Norton quarantine folder, and I could recover it and apply it. Or at least put it back in the FocusMax folder. Should I?

    Am I the only person with this issue?
    Dick
    www.VirgilObservatory.us
    Pier-mounted Meade 12-inch SCT "classic"
    w. focal reducer to f/5.3 ~ FL 1630mm
    Optec TCF-S focuser
    SBIG CFW-8A and ST7-XME
    FOV ~ 15' x 10'
    H-alpha, BVRI, RGB & Clear filters
    MaxIm and, of course, ACP!
    AAVSO Code: BRIC

  2. #2
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Milton, ON, Canada
    Posts
    865

    Default

    I also run Norton.
    4.1.0.72 is the latest. I just updated to it. During the uninstall process, I got an error, and found the previous version was running still. It didnt terminate properly. After fixing that, it installed and runs ok.
    There's been a bunch of issues with False Positives lately - had that happen with a ZWO ASI driver update 3.0.0.3 a day or two ago.
    I've reported that one.
    Not sure about FMAX though.
    Maybe try doing a LiveUpdate on your Norton.
    Cheers
    Colin

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Virgil, NY
    Posts
    4,551

    Default

    Hi Colin, (and Steve,)

    I went ahead and recovered the quarantined file and did the update using it. There couldn't have been anything wrong with the update file. The FocusMaxUpdate.exe file in the FocusMax V4 folder has a 11/30/2014 date on it. I can't believe I haven't updated since then! Everything seems to work fine now. This was surely a false positive.
    Dick
    www.VirgilObservatory.us
    Pier-mounted Meade 12-inch SCT "classic"
    w. focal reducer to f/5.3 ~ FL 1630mm
    Optec TCF-S focuser
    SBIG CFW-8A and ST7-XME
    FOV ~ 15' x 10'
    H-alpha, BVRI, RGB & Clear filters
    MaxIm and, of course, ACP!
    AAVSO Code: BRIC

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FocusMax & RCOS TCC -- FocusMax Will Not Close
    By Matt Russell in forum FocusMax and PoleAlignMax Questions
    Replies: 2
    Last Post: Mar 9, 2013, 20:08
  2. FocusMax run-time error 91
    By Tom Krajci in forum FocusMax and PoleAlignMax Questions
    Replies: 17
    Last Post: Mar 19, 2011, 22:02
  3. FocusMax User Group on Yahoo! - DOWNLOAD FOCUSMAX FROM HERE
    By Bob Denny in forum FocusMax and PoleAlignMax Questions
    Replies: 0
    Last Post: Oct 25, 2008, 22:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •